Baueun

Ceuk beja Nyi Uti sok salingkuh jeung si Udin, tatangga sakaligus mantan
kabogohna, lamun salakina keur gawe di Jakarta. Padahal salakina Nyi Uti
sakitu galakna, tukang mabok tukan nyabok, pokona sagala dikobok.

Hiji waktu Mang Usep, salakina Nyi Uti, rek indit deui ka Jakarta tapi hatena serba teu ngeunah, sieun pamajikannana salingkuh. Untung otakna encer, meunang akal jang nangkal supaya pamajikanna teu salingkuh. Mang Usep tuluy ngagambar gajah dina pingpingna Nyi Uti pake spidol. Hulu gajah persis dina pingpingna, tapi gambar tulalena nyanghareup kana bobogaan Nyi Uti. Pikiran Mang Usep, lamun eta gambar kapupus hartina Pamajikannana geus salingkuh.

Saenggeus ngagambar Mang Usep pamit rek gawe ka Jakarta, pamajikannana ceurik pura-pura sedih, nutupan kabungah, na jero hate geus hayang geura salingkuh. Meuren geus sajam, salakina indit, si Udin geus dikamar Nyi Uti.

Tapi teulila kadenge salakina balik deui, ngetok panto bari jojorowokan. Si Udin reuwas, tuluy kabur liwat dapur paranti jalan kabur. Tinggal Nyi Uti bingung, rurusuhan ngagambar tulale gajah nu grus kapupus basa tadi salingkuh, tapi gambar tulalena jadi robah, lain nyanghareup kana anuna malah ngulampreh kahandap.

Saeunggeus panto di buka, buru-buru Mang Usep mariksa pingpingna Nyi Uti, panasaran. Atuh sakitu jamotrotna bari nyentak Nyi Uti
Mang Usep  : “Uti geuning gambar tulalena jadi kahandap, lain kaluhur ?”
Nyi Uti ngadegdeg, tapi untung boga akal jang ngajawab.
Nyi Uti  : “Akang, meureun baueun…….!!!!, jadi weh tulalena ngulampreh kahandap !”

Sent by: Rudiana

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s